Руското правителство обяви, че премахва забраната си за износ на дизелово

...
Руското правителство обяви, че премахва забраната си за износ на дизелово
Коментари Харесай

Русия сваля забраната за износ на дизелово гориво

Руското държавно управление разгласи, че премахва забраната си за експорт на дизелово гориво през пристанищата, само че рестриктивните мерки върху износа на бензин остават в действие, заяви държавната пресслужба.

Ограниченията върху износа на дизелово гориво, доставяно на морските пристанища по водопровод отпадат, при изискване че производителят доставя минимум половината от създаденото дизелово гориво на вътрешния пазар.

„ Ограниченията върху износа на горива от Русия, която е най-големият експортьор на горива за мореплаване в света преди Съединените щати, покачиха международните цени и принудиха някои купувачи да търсят различни източници на бензин и дизелово гориво “, се споделя в известието.

Като цяло дизеловото гориво е най-големият съветски експорт на петролни артикули, възлизащ на към 35 милиона тона предходната година, от които съвсем три четвърти са доставени по тръбопроводи. През 2022 година Русия също е изнесла 4,8 милиона тона бензин.

Заради възбраната на Европейски Съюз за импорт на съветско гориво Москва пренасочи износа на дизел и други горива към Бразилия, Турция, няколко страни в Северна и Западна Африка и страните от Персийския залив в Близкия изток.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР